keskiviikko 13. tammikuuta 2021

Sinulle joka yrität!

Törmäsin tuossa muutamia päiviä sitten Forum24 lehden tekstiviestipalstalla oheiseen tekstiin. Ja vaikka teksti minua ärsyttikin, sitä enemmän se teki minut surulliseksi. Kuinka kaukana ihmiset ovatkaan toisistaan.On eittämättä helppo huudella asiasta, josta itse ei ole koskaan kärsinyt. 55 vuotta ihannemitoissa, hieno homma. Minä joka en ole koskaan juuri välittänyt alkoholista, pitäisikö minun huudella alkoholistille "korkki vaan kiinni, raittiina vuodesta 86!". Ehkä ei, en tiedä niistä demoneista mitään.

Miksi sitten toisten vähättely, tuomitseminen ja itsensä nostaminen on niin helppoa. Tuossahan tehdään sitä kaikkea. Nostetaan itseä sillä, että on ollut aina ihannemitoissa. Vähätellään isosti niitä, ketkä ylipainon kanssa kamppailee..

Mietitäänpä sitten ylipainoa. Siinä ei ole koskaan kyse vain yhdestä ongelmasta, vaan pikemminkin monen asian summasta.

Niimpä minä kehun sinua, sinua joka yrität! Kerta toisen jälkeen lähdet lenkille, teet parhaasi uusien tapojen kanssa.. Kokeilet uusia keinoja, et luovuta! Nostan hattua sinulle, olet taistelija ja pääset varmasti maaliin. Uskon sinuun ja uskon minuun.

Mietin näistä asioita jo ennen tuota Forumin tekstiviestipalstaa. Olen miettinyt tätä kun käyn lenkillä. Kun sitkeästi kävelen ja yritän päästä tästä suosta kuivemmalle maalle. Ja mietin sinua, joka myös ylipainon kanssa kamppailet tai muunlaisen syömishäiriön tai oikeastaan minkä ongelman kanssa vaan taistelet!

Ei koskaan kannata vähätellä toista ja toisen tilannetta. On helppo sanoa, että lenkille vaan jos on aina ollut liikunnallinen, nauttinut liikunnasta ja on esimerkiksi hyvässä fyysisessä kunnossa. Kepeästi vähätellä sille jolla on esim. 50kg ylipainoa, lastina lisäksi ehkä kipuja, muita sairauksia..

Kannustuksen kautta, se liikuttaa paljon pidemmälle.

-Laura

ps: Löydät minut myös instagramista

4 kommenttia:

 1. Viisasta tekstiä vaimoltani! 🙂

  VastaaPoista
 2. Näiltä tekis mieli aina kysyä, että lahjoitatko puolet tuloistasi hyväntekeväisyyteen, leivot kaikkiin kylän myyjäisiin mokkapalat ja ulkoilutat koko paikkakunnan vanhainkotien vanhukset vai mitä ihmettä teet, että olet ansainnut aseman jossa voit ylentää itsesi näin. Sillä tietyn painon ylläpitäminen ei tee sinusta ihmisenä parempaa (ei toki huonompaakaan) kuin muut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin, oikeastaan kenelläkään tuskin on asiat niin täydellisesti etä voisi muiden elämään ohjeita jakaa.. Varsinkaan tuolla tyylillä. Toisten tukeminen on tärkeää ja tapahtuu ihan eri reittejä.

   Poista
 3. Kiitos kehuista. Niitä tarvitsin juuri nyt. Kiitos muutenkin, kun muistat meitä muita samassa tilanteessa olevia kehuillasi. <3 Kaikkea hyvää!

  VastaaPoista