keskiviikko 20. tammikuuta 2021

Eväitä vuoteen 2021

Olen tehnyt aina laiskasti lupauksia vuoden vaihtuessa. Mutta tavotteita ja erilaisia listoja olen aina rakastanut tehdä.

Tänä vuonna en ota mitään painoon liittyvää tavoitetta, siihen kun vaikuttaa niin moni asia. Mutta sen sijaan keskityn tekijöihin, mitkä sitten voisivat vaikuttaa tähän muutosmatkaan oikealla tavalla.

Ja näitä tekijöitä on:

  • uni
  • liikunta
  • ravinto
  • vesi
  • henkinen hyvinvointi
Nämä kaikki voi jakaa todella moneen osaan, mutta näiden ympärille tulen keskittymään ja luomaan tavotteita.. Esimerkiksi hyvä uni vaikuttaa kaikkeen, ja huomaan ero kun on nukkunut hyvin ja riittävästi.


Liikuntaan otin sellaisen tavoitteen, että käyn liikkumassa joka toinen päivä. Huomasin kuitenkin nopsaa, että joinakin päivinä tulee settiä, ja se aiheutti stressiä kun olisi "pakko" mennä lenkille. Lisäsin siis tavoitteeseen, että liikuntaa tulisi tulla joka toinen viikko 3 kertaa ja joka toinen viikko se 4 kertaa. Tavoitteena joka toinen päivä, MUTTA jos tulee jotain minkä takia se ei onnistu, on ok muokata liikuntakertaa menojen mukaan.


Vettä pyrin juomaan 1,5-2l ja se on onnistunut pääosin hyvin. Täytän 1litran vesipullon aamulla ja sen täyttö kertaalleen. Litran pullon avulla on helppo myös visualisoida määrää ja sen suhteen pysyy kärryillä.

Ruokailussa keskityn nyt isoihin linjoihin. Eli siihen, että ruoka menee säännöllisesti, vähintään 5 kertaa päivässä ja päivän aikana menee hedelmiä ja vihanneksia.

Henkinen hyvinvointi kuuluu osaltaan näihin kaikkiin, mutta olen ottanut aikaa kirjoille, musiikin kuuntelulle.. Ja nämä toimet sitten ovat vaikuttaneet mm.uneen! Eli kaikki todella vaikuttaa kaikeen..

Näillä toimilla paino on lähtenyt laskuun, olo on parempi ja mieli virkumpi. Joten suunta on oikea.

-Laura

Ps. Jaan kuulumisia melkeinpuoletminusta- instagram tilillä, tule mukaan!

1 kommentti: