perjantai 11. tammikuuta 2019

Terveystarkastus!

Kävin vähän ennen joululomia verikokeissa yhteistyön merkeissä! Olen ollut tästä yhteistyöstä erityisen innoissani, koska tämän avulla pääsin kurkistamaan tarkemmin, miten voin.

Pääsin yhteistyöhön Puhti nimisen Suomalaisen yrityksen kanssa ja testaamaan heidän palveluaan. Ja voin sanoa rehellisesti, että voin suositella. Todella helppoa, vaivatonta ja nopeaa.




Verikokeillahan saa todella suorat faktat, miten kroppa voi. Testit voi tilata tässä tapauksessa itselle ilman lääkärin lähetettä.  Puhti toimii jo 27 paikkakunnalla, joten kattavasti on tarjontaa ympäri Suomen! Testit valitaan heidän sivujen kautta, vaihtoehtoja on useita. Voit valita valmiin paketin tai rakentaa oman testipaketin. Itse kävin verikokeissa Oulussa, ja valitsin liikkujan terveyspaketin. Tämä paketti on kyllä erittäin kattava. Minua kiinnosti erityisesti varastorauta sekä vitamiinitasot. Toki jännitin kaikkia arvoja, en muista milloin viimeksi olisi otettu kattavat verikokeet.

Lunastin tuotteen Puhdin sivuilta ja sain sähköpostiini hyvin selkeät ohjeet. Varasin ajan yhteistyössä Puhdin kanssa toimivaan SYNLAB- toimipisteeseen muutaman päivän päähän. Valmistauduin kokeisiin ohjeiden mukaan, eli paastosin 12h ennen aikaa. Verikokeet oli nopeasti otettu, hoitaja oli todella mukava ja kaikin puolin kaikki oli äärettömän sujuvaa.

Koetulokset valmistuivat nopeasti ja sain käydä lukemassa ne omilta puhti - sivuilta. Siellä oli tulokset selkokielellä, ei tarvinnut arvailla mitään tai tulkita googlen avulla. Mikäli jossain olisi jotain häikkää, tulokset saa lääkärikäynnille mukaan. Puhti- sivuilta löytyy muuten tosi kattavasti myös faktatietoa vitamiineista ja yleisesti terveysasioista, suosittelen lukemaan!

No miten sitten voin, hyvin! Olin ihan yllättynyt, miten vähän säädettävää arvoissa on! D-vitamiinia rupesin syömään, se oli alakanttiin. Varastorauta on viitearvoissa mutta sitä voisi hieman nostaa. Pääpiirteittäin kuitenkin, kaikki mallillaan! Hyvillä mielin töppöstä toisen eteen.

Suosittelen lämpimästi.

-Laura

4 kommenttia:

  1. Ihan mielenkiinnosta kysyisin, että mikä sulla oli se ferritiiniarvo? Itse kävin myös verikokeissa marraskuussa, kun olin jatkuvasti väsynyt eikä aamulla meinannut päästä sängystä ylös 9 tunninkaan yöunien jälkeen. Mulla se arvo oli 33, eli hyvinkin viitearvojen (jotka on aivan naurettavan laveat) sisällä, mutta kaukana optimista, joka on lähempänä sataa. Oon nyt syönyt sitten rautalisää, saapa nähdä lähteekö nousuun.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla se oli 47 ja yritän sinne sataseen nostaa. Syön nyt myös rautalisää ja kokeilen miten reagoi :)

      Poista
  2. Ylipainoisilla on usein kehossa päällä hiljainen tulehdus, joka voi virheellisesti noustaa ferritiiniarvoa. Hvvä juttu, että syöt rautaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä tietää tämäkin :) Vaikka ei ihmekään, onhan tämmöinen paino iso rasite keholle.

      Poista